ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

PROFESYONEL BİR OTO KURTARICI - ÇEKİCİ NASIL *OLMAMALIDIR* ?

PROFESYONEL BİR OTO KURTARICI - ÇEKİCİ NASIL *OLMAMALIDIR* ?


PROFESYONEL BİR OTO KURTARICI NASIL *OLMAMALIDIR* ?

Günümüzde her ne kadar otomobil teknolojisi oldukça ilerlemiş de olsa, gününde olmayan akıllı sistemler ve elektronik beyinler, patlak lastikler vb. durumlar, sizi her an bir oto kurtarıcı ile karşı karşıya bırakabilir.
Peki, o anda ulaşabildiğiniz oto kurtarıcının profesyonel bir kurtarıcı olup olmadığını nasıl anlayacaksınız? işte size bazı ip uçları;


* Elbette oto kurtarıcıya ilk ulaştığınız telefon görüşmesinde, karşınıza çıkan operatörün tavrı, size bir fikir verecektir. Operatör her şeye 'hallederiz, sıkıntı yok' gibi genel geçer önermelerde bulunmaktansa, doğru çözümü tespit edebilmek için gerekli olan teknik soruları sormak durumundadır. Ayrıca net bir fiyat bilgisi verilmesi ve bu fiyatın iletildiği şekilde uygulanması, tutarlı bir hizmetin olmazsa olmazlarından. 

* Oto kurtarıcıya telefon ile ulaştığınız andan itibaren, size ulaşıncaya kadarki geçen zaman, size doğru nasıl bir hizmetin geldiği konusunda iyi bir ipucu olacaktır. Bu sürenin ne kadar olduğundan daha da önemlisi, size vaat edilen süreye sadık kalınıp, kalınmadığıdır. 'Yarım saate oradayız' vaadinin üzerinden bir saat geçtiği halde, hala size iletilen '5 dakikaya oradayız' söylemleri, profesyonel davranmayan bir oto kurtarıcının ilk işaretlerinden. Ayrıca, şehir içinde, trafik durumuna göre 30-60 dk arası bir ulaşım süresi, gerçekçi olacaktır.

* Gelen oto kurtarıcı personelinin kıyafeti, her işte olduğu gibi size bir ipucu verir. Elbette dünyanın en temiz işi oto kurtarma işi değil, ancak gelen personelin kıyafeti aşırı ve kalıcı kirlilikteyse, yırtık bir kıyafeti ayağında terliklerle giymekten çekinmiyorsa, saç sakal birbirine karışmış ise, profesyonelliği de aynı ölçüde sorgulanabilir demektir.

* Teknisyenin kıyafetinden daha da önemlisi aracın genel durum ve temizliğidir. Pas içinde, kırık dökük parçalardan oluşan bir oto kurtarma aracı ve kasası, verilecek hizmetin de bir aynasıdır. Araç bakımlı ve temiz olmalıdır. Ayrıca kullandığı ekipmanın yeniliği ve temizliği de size bir şeyler anlatacaktır.

* İş güvenliği konusundaki umursamaz tavırlar, zaten gelen felaketin habercisidir.

* Gelen personelin gergin, kaygılı, yaptığı işten emin olmayan tavırları, sorduğunuz sorulara cevap vermekten kaçınması, onun profesyonellikten uzak bir çalışan olduğu anlamına gelir.
Peki, gelen oto kurtarıcı, profesyonel bir oto kurtarıcı değil ise ne olur? Sizin ve aracınızın aldığı risk son derece yükselir ve kendinizi hiç istemediğiniz durumlarda bulabilirsiniz.   


Profesyonellerle karşılaşmanız dileğiyle..

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi