ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

APARAT YARDIMI İLE OTO KURTARMA - ÇEKME

APARAT YARDIMI İLE OTO KURTARMA - ÇEKME

Günümüzde, manuel vitesli araçlar artık yerlerini otomatik şanzımanlı araçlara bırakıyor.

Otomatik şanzımanlı araçlarda ise genellikle akü kaynaklı elektrik arızaları daha sık görülmektedir.

Aksesuarların fazlalaşması, led farlar, araç beyni, elektrik sistemine aşırı yüklenme gibi sebeplerden dolayı elektrik arızası veren otomatik araçlarda, karşımıza farklı bir sorun daha çıkmaktadır; aracın vitesinin park (P ) pozisyonunda takılı kalması.

Bu tür durumlarda, otomatik şanzımanlı araçların arıza yerinden alınıp servislere çekilmesi,  manuel şanzımanlı araçlara göre biraz daha zordur. Bunun sebebi, otomatik şanzımanlı araçların kendini korumaya alıp, vitesi ( N ) konumuna geçirmemesi ve el frenleri otomatik olan araçların ise  el frenini kilitlemesidir. Yani aracı  Oto kurtarıcıya yüklemek istediğimizde,aracın tekerlekleri dönmez ve araç fren sistemi devrede olduğundan dolayı araç yerinden hareket edemez.

 Bu tür olaylarda araçlara, Ahtapot çekici dediğimiz özel amaçlı kurtarıcılarla ya da aparatlar ile müdahale edilmekte ve araçlar yerlerinden alınıp, götürülmesini talep ettiğiniz yetkili servis yada özel servislere çekilmektedir. Ahtapot çekici bir miktar daha masraflı olduğundan dolayı, genellikle Aparatlı araçlarla çekimler tercih edilebilmektedir. 

Aparatlı oto çekici Nedir ?

Aparat yardımı ile araç nasıl çekilir?

Oto kurtarma sektöründeki anlamı ile aparatlı oto kurtarma; bir aracın tekerlerini yerden keserek, başka bir tekerlekli sistemin üzerinde yürütmek ve çekmek anlamına gelir. 

Aparatlı araçla oto kurtarma - çekme için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şöyledir.

  • - Öncelikle araç kendini korumaya aldığı zaman, çekici olan tekerlere aparat takılarak aracın tekerlekleri yerden 15 cm yükseltilir ve  aparatlarımızdaki tekerlekler sayesinde aracınızın tekeri dönmeden oto kurtarıcımıza yükleme yapılabilir.
  •  
  • - Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise, binek aracın altı yere yakınsa, öncelikle aparatı takmaya çalırsanız ön tampon yada arka tampona zarar verme ihtimaliniz ortaya çıkmaktadır. Basık ve yere yakın olan araçların, öncelikle kriko yardımı ile yerden yükseltilmesi, daha sonra aparatların  takılması ve krikonun yavaşca indirilerek araca herhangi bir zarar verilmeden, aparat tekerleri üzerinde çekilmesi gerekmektedir.

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi