ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

NEDEN KENDİ ARACINIZI ASLA KENDİNİZ ÇEKMEMELİSİNİZ?

NEDEN KENDİ ARACINIZI ASLA KENDİNİZ ÇEKMEMELİSİNİZ?

Aracınız yolda kaldığında aklınıza hemen " şuradan bir araca rica ederim, kendi aracımı istediğim yere çekerim" fikri geliyorsa, ya da çevreden amatör yardım teklifleri geliyorsa,  çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Çünkü, kaza ve problem yolda demektir !!!

Kendisi hereket edemeyen bir aracı çekme işinde dikkat edilmesi gereken bir çok husus var. Öncelikle bu yardıma hevesli amatör kişilerin bu işe ne kadar vakıf olduğunu düşünüyorsunuz? İyi niyetli ancak yetersiz bilgi ve tecrübe ile yapılan operasyonların sonu genelde hüsran olabiliyor.

İşte dikkat edilmesi gereken bazı hususlar

 

* Çekilen aracın ağırlığı ve çekici aracın katar ağırlığı kapasitesi net olarak bilinmeli ve hesaplanmalıdır ki çeken araçta ya da çekim sırasında her iki araçta hasarlar meydana gelmesin. Yolun ve aracın eğimi de bu kapasiteyi hesaplamada kritik öneme sahip olduğunu belirtelim. Fazla ağır bir aracı  çekmeye çalışan bir aracın fren sistemlerinde, şanzımanında, lastiklerinde hasarlar oluşabilir.

* Çekim yapan aracın çeki kancası ( topuzu ) ağırlığı hesaplanmalıdır. Eğer bu kancaya fazla ağırlık binerse aracın direksiyon hakimiyetinde sıkıntılar ortaya çıkar. Keza frenleme sistemi de olumsuz etkilenir.

* Uygun olmayan ya da hiç olmayan çeki demirleri, çekim esnasında kopmalara ve beraberinde büyük kazalara sebebiyet verecektir. Çeki demiri olmayan bir aracı neresinden ve ne şekilde bağlayacağınız tamamen profesyonellik isteyen bir iştir.

* Çalışmayan bir aracın dört teker üzerinde uzun mesafelerde hareket halinde olması, otomatik yağlama ve hidrolik basınç kontrolü yapılmayan araçta kalıcı hasarlar oluşturacaktır.

* Araçların frenleme sistemleri sadece, kendi yüklü ağırlıklarını kontrol edecek şekilde imal edilirler. Yolda bir anda, kapasitesinin iki katı yüke maruz kalan frenleme sistemleri, inanın sizleri çok üzecektir.

* Bu arada zaten lisanssız ve uygun olmayan bir şekilde araç çekerek, trafikteki diğer araçları tehlikeye atmak zaten yasalara aykırı ve cezai yaptırımları var.

* Bu gibi kullanıcı hatası sonucu ortaya çıkan hasarlarda sigorta firmanız ya hasarınızı ödemeyecek ya da bunu poliçenize olumsuz olarak yansıtacaktır.

MACERAYA GEREK YOK,

SİZ, SİZ OLUN, PROFESYONELLERLE ÇALIŞIN !!!

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi