ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

OTO KURTARICI - ÇEKİCİ İLE FORKLİFT TRANSFERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

OTO KURTARICI - ÇEKİCİ İLE FORKLİFT TRANSFERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER


OTO KURTARICI İLE FORKLİFT TRANSFERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Deponuzda, fabrikanızda ya da diğer lojistik ihtiyaçlarınız doğrultusunda, büyük hacim ve yükleri, dar alanda, çok kısa sürede  taşımakta ve yerleştirmekte kullanılan forkliftlerinizin, A noktasından B noktasına transferi sırasında göz önüne alınması gereken birçok teknik husus var. Bu hususların başında ise güvenlik tedbirleri geliyor.

* Öncelikle forkliftler trafikte kullanılamayacağından dolayı, mutlaka bir oto kurtarıcı ya da bir römork vasıtası ile transfer edilmelidir. Bu transfer her açıdan planlanmalı ve plan dahilinde hareket edilmelidir.

* Forkliftler, küçük görünümlerine rağmen, yükseğe yük kaldırma kabiliyeti adına, gövdeleri çok ağır olarak imal edilmektedir.  Yükleme yapılmadan önce forkliftin ağırlığı net olarak tespit edilmeli, bu ağırlığa göre çekici araç tahsis edilmelidir. Tüm çekici araçların ve bu araçların vinç, halat vs aksamlarının belirli bir taşıma kapasitesi vardır. Bu kapasitenin üzerine çıkılması halinde, oto kurtarıcı / römork ve dolayısıyla forkliftiniz zarar görebilir.

* Çoğu yerde römorka yükleme yapabilmek ve römorktan indirebilmek için bir yükleme rampasına ihtiyaç duyulur. Bu açıdan en doğru araç bir 'kayar kasa oto kurtarıcı'dır.

* Forklift, oto kurtarıcı / römorka yerleştirilirken ağırlık dağılımı eşit olmalı, diğer bir deyişle kasanın ağırlık merkezine yerleştirilmelidir. Aksi takdirde transfer sırasında en ufak bir yalpalama, büyük kazalara sebebiyet verebilir.

* Forkliftin oto kurtarıcıya yerleştirilmesi, çatalları arkaya bakacak şekilde olmalıdır. 

* Forklift kasa üzerinde ön, arka, aşağı, sağ ve sol yönlerine doğru uygun aksamlarla sıkıca sabitlenmelidir. Yükleme yapıldıktan sonra ve yola çıkılmadan önce, acil fren testi yapılarak kasa üzerinde oynama olup olmadığı kontrol edilmelidir. En ufak oynamada tüm kontroller tekrarlanmalıdır.

* Gidilecek rota önceden tetkik edilmeli, köprü yükseklikleri, kasisler, çukurlar vs tespit edilmelidir.

* Oto kurtarıcı / çekici-römorku kullanacak kişinin forklift nakliyesi konusunda tecrübeli olması gerekir.

* Yolda yavaş ve kabul edilebilir bir ortalama hız ile seyredilmeli, ani manevralardan kaçınılmalıdır. Forkliftin yaratacağı yüksek momentum, aracı bir anda başka yöne doğru çekebilir.

Her durumda olduğu gibi bu tür ihtiyaçlarınızda 'profesyonellerle' çalışmak sizin lehinize olacaktır. 'Sigortalı' bir şekilde konusunda 'uzman' personeller sizi maddi, manevi zararlardan koruyacaktır.

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi