ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

HANGİ DURUMLARDA OTO KURTARICI - ÇEKİCİ ÇAĞIRMALISINIZ?

HANGİ DURUMLARDA OTO KURTARICI - ÇEKİCİ ÇAĞIRMALISINIZ?


HANGİ DURUMLARDA OTO KURTARICI ÇAĞIRMALISINIZ?
Araçlarımız hemen her gün yoğun trafiğe maruz kalıyor ve ev-iş-ev ekseninde ya da alakasız  bir yerlerde 'ben artık gitmeyeceğim' deyiveriyor. Aracımızdan vazgeçemeyeceğimize göre, bu noktada bize düşen onu gitmeye ikna etmek ya da onu ikna olacağı noktaya taşıtmak.

* Aracınızın kullanım kılavuzunda "aracınızı hareket ettirmeyin" yazan her durum için "ARACINIZI HAREKET ETTİRMEYİN!". Geçmeyen vitesler, aşırı motor sıcaklıkları, kilitlenen beyinler vb  hallerde yapılacak bilinçsiz ve ısrarlı denemeler, aracınızda çok büyük hasarlara yol açabilir. Siz en iyisi ulaşabiliyorsanız yol yardım firmanızı arayın ve onlardan gerekli yönlendirmeleri yapmalarını isteyin. En kötü ihtimalle daha önceden rehberinize kaydettiğiniz, güvenilir bir oto kurtarıcı firmasıyla temasa geçin ve aracınızı  çalıştığınız tamir bakım servisine götürmesini isteyin.

* Aracınızın benzin,mazot, gaz  ya da elektrik şarjı bittiğinde sigorta poliçenizdeki anlaşmalı asistans firmasını ya da daha önceden rehberinizde bulunan güvenilir bir oto kurtarıcı firmasını arayın. En yakın benzin istasyonuna  yada servisinize götürmesini talep edin. Utanılacak bir şey yok, herkes yakıt almayı unutabilir, tedbirli davranmak  büyük hasarlara yol açmaktan iyidir. Ayrıca yasalar bidonla yakıt alımına izin vermiyor.

* Aracınızın elektrik sistemi herhangi bir sebeple çalışmıyor ise mutlaka asistans/oto kurtarıcı firmayı arayın. Dışarıdan yapılan bilinçsiz müdahaleler, aracın elektronik beynini onarılmaz hale getirebilir.  

*Aracınız anahtarları içindeyken kendini kilitlediğinde, ya da aracın beyni sistemi kilitlediğinde dışarıdan müdahalede bulunmayın, asistan/oto kurtarıcınızı arayın ve aracı yetkili ellere teslim edin.

* Lastiğiniz patladığında değiştiremeyecek durumda iseniz, ya da gerekli bilgi ve donanıma sahip değilseniz asistans/oto kurtarıcı firmayı arayın. Aracınızı patlak lastiğin üzerinde yürütmek, yürüyen aksamda büyük hasarlara yol açabilir.  Risk almayın.

* Çamura, kuma ya da kara vb. yerlere içinden çıkılmayacak derecede saplandığınızda asistans/oto kurtarıcı firmasını aramakta fayda var. Bu tür durumlardan ısrarla aynı şeyi yaparak kurtulamazsınız, sadece kendi ve aracınızın güvenliğini tehlikeye atmış olursunuz.

* Bir kazaya karıştığınızda çarpma sonucu aracınızdaki binlerce parçadan hangisinin hasarlandığını bir bakışta anlayamazsınız. Aracınız ilk aşamada hareket edebiliyor olsa bile, bir süre sonra kazada oluşan küçük bir hasar giderek büyüyebilir ve bu durum sizi ve aracınızı daha büyük risklere taşıyabilir. Kazanın büyüklüğüne bakmaksızın asistans/oto kurtarıcı firmanızı arayın ve aracınızı kontrol / tamir ettirin.

PROFESYONELLERLE ÇALIŞIN..

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi