ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

ARACINIZIN OTO KURTARICI - ÇEKİCİ İLE ÇEKİLİRKEN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

ARACINIZIN OTO KURTARICI - ÇEKİCİ İLE ÇEKİLİRKEN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

ARACINIZIN OTO KURTARICI İLE ÇEKİLİRKEN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Oldu ya, aracınız yolda kaldı. Sigorta acentanızı, yol yardımı ya da bir oto kurtarıcı firmasını aradınız ve aracınız çekilecek. Aracınızın mevcut arıza ya da hasarı dışında yeni hasarlara yol açmamak için dikkat etmeniz gereken hususlar şöyle;

Aracınızın hasar, arıza ve durumunu detaylı ve doğru olarak oto kurtarıcı operatörüne anlatın. Bu, tarafınıza uygun tipte oto kurtarıcının ulaşmasını sağlayacaktır. Yürüyen aksamı hasarlı bir araçla, benzini bitmiş bir aracı farklı tipte oto kurtarıcılar çekmelidir.

Aracınızın marka ve modeline ait "orjinal çeki demirini" mutlaka aracınızda bulundurun. Aksi takdirde aracınızı diğer noktalardan bağlanarak çekilecektir. Profesyonel bir ekip tabi ki hasar vermeden bu şekilde de aracınızı çekebilir, ama tabi ki bu bir risktir.

Sizi çekmeye gelen oto kurtarıcının taşıma kapasitesinin, aracınızın ağırlığına uygun olduğundan emin olun.

Oto kurtarıcı arkasında gözlük tabir edilen aparata takılan iki teker ve yerde iki teker şeklindeki klasik oto kurtarma operasyonlarında, araç çekilirken yerdeki tekerler çekici tekerler ise el freninin inik olduğundan emin olun. Kayar kasa ya da ahtapot tabir edilen oto kurtarıcılarda bu durumun önemi çok yoktur. Zaten yetkin bir oto kurtarıcı size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Bu yönlendirmelere uyun.

Camları kapatın. Aracınız kamyon üzerinde giderken ve siz içinde değilken gelebilecek toz, yağmur ve diğer maddelerden aracınızı korumak için bu gereklidir.

Aracınızın detaylı fotoğraflarını çekin. Daha sonra "bu hasar daha önce vardı, yoktu" gibi ikilemlere düşmemek için cep telefonunuzla her açıdan fotoğrafını çekin.

Her şeyden önemlisi profesyonel ve %100 sigortalı bir oto kurtarıcı ile çalışın.

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi