ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

OTO KURTARMA İSTATİSTİKLERİMİZE GÖRE, İSTANBUL AVRUPA YAKASI, İLÇELER BAZINDA ARIZA/KAZA YOĞUNLUKLARI

OTO KURTARMA İSTATİSTİKLERİMİZE GÖRE, İSTANBUL AVRUPA YAKASI, İLÇELER BAZINDA ARIZA/KAZA YOĞUNLUKLARI

Megakent İstanbul'da,  bir yerden bir yere gitmek büyük bir macera. Şehrin neresinde olursanız olun,  arıza ya da kaza yapmış bir araçtan kaynaklanan bir trafik sıkışıklığına denk gelmeniz an meselesi.

Bir oto kurtarma firması olarak, bir çekiciye ihtiyaç duyacak boyutta arıza ya da kaza yapan araçları incelediğimizde yolda kalan araçların %15'inin kazalı, %85'inin arızalı olduğunu görüyoruz.

Bu incelemeyi Avrupa yakası ilçeleri bazında incelediğimizde, karşımıza değişik veriler çıkıyor. Doğal olarak herkes öncelikle nüfus yoğunluklarına göre düşünmekte ve Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Esenler, Kağıthane, Avcılar, Fatih  gibi nüfusu 400.000'den fazla ilçelerde en fazla oranda arıza/kaza olabileceğini değerlendirmektedir.

Oysa ilçelere göre arıza oranlarını, yine ilçelere göre nüfus oranlarıyla karşılaştırdığımızda, nüfusuna göre en fazla arıza/kaza yaratan ilçeler olarak sırasıyla Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Beşiktaş, Başakşehir, Arnavutköy, Küçükçekmece, Şişli, Avcılar gibi ilçeleri görmekteyiz. Yine nüfusuyla orantılı olarak en az arıza üreten bölgeler olarak da Beyoğlu, Silivri, Bahçelievler, Bakırköy, Esenler, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Güngören göze çarpmaktadır.

Elbette bu çıkarımlarda ilçelerin sosyo-ekonomik durumları da değerlendirmede bir kısıt olarak kullanılmalıdır.

Ancak bunun yanında yukarıdaki veriler bize, İstanbul içinde ne kadar yoğun yer değiştirme olduğunu ve bu mesafe tanımaksızın yaptığımız "günlük seyahatlerde" aracımızı ne kadar bakımlı ve hazır tutmamız gerektiğini göstermektedir.

Araç bakımlarınızı ihmal etmeyin, her zaman profesyonellerle çalışın.

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi