ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

BİR OTO KURTARICIDAN YOĞUN TRAFİKTE ARAÇ KULLANIMI İÇİN *KURTARAN EXPRESS* ÖNERİLER

BİR OTO KURTARICIDAN YOĞUN TRAFİKTE ARAÇ KULLANIMI İÇİN *KURTARAN EXPRESS* ÖNERİLER


YOLCULU PLANLAYIN
Yola çıkmadan önce, yapacağınız yolculuğu planlayın. Bir çok telefon uygulaması, rota ve zamanlama planlaması yapabilmeniz için, şehrin trafiği ile ilgili bilgiler içeriyor.  20 dk önce ya da sonra yola çıkmak, trafikte kalma sürenizi çok daha fazla etkileyebilir.


SU VE YİYECEK BULUNDURUN
 Bagajınızda her zaman içme suyu ve açlığınızı bastıracak bir kaç kutu bisküvi vs bulundurun. Açlık ve susuzluk, sizi sabırsız kılacak ve hataya zorlayacaktır.


RAHAT BİR AYAKKABI GİYİN
Trafik kaçınılmaz görünüyor ise aracınızda bulundurduğunuz rahat bir ayakkabı giyin. Yoğun bir iş günü ve sıkı bir iş ayakkabısından sonra ayaklarınız bunu hakediyor. Ayaklarınızın konforu yolculuk psikolojinizi olumlu bir şekilde etkileyecektir.


SAKİN MÜZİKLER DİNLEYİN
 Rahatlatıcı ve sakin müzikler tercih edin. Yüksek sesli ve yüksek frekanslı müzikler sizi daha saldırgan ve  ümitsiz kılar. Zaten trafiktesiniz, buna üzülmekle trafik açılmıyor.


ŞERİT DEĞİŞTİRMEYİN
 Sık şerit değiştirmeyin. Bir araştırmaya göre 10 km.lik bir rotada sabit bir şeritte gidenler, sık şerit değiştirenlere göre hedefe sadece 1 dk daha kısa sürede varıyorlar. Şerit değiştirirken oluşacak tehlikeler ve stres de cabası.


YOL VERİN
 Önünüzde bir boşluk varsa ve bir araç sinyal vererek önünüze geçmek istiyorsa yol verin. Binlerce arabayla savaşıp, sinirinizi bozmayın.


KLİMANIZI AYARLAYIN
Aracınızın klimasını fazla soğuğa ya da fazla sıcağa ayarlamayın. Dışarıdaki hava sıcaklığı ne olursa olsun, insanlar için ideal hava sıcaklığı 21-23°C'dir. Arada camları açarak aracın içini havalandırmak size bir rahatlama  hissi verecektir.


YALNIZ SEYAHAT ETMEYİN
Mümkün ise araçta yalnız olmayın. Bir yol arkadaşı hem sohbet edecek birisi, hem de sizi tehlikelere karşı uyarabilecek bir çift ekstra göz demek.


TELEFONDAN UZAK DURUN
 Biliyoruz zor, ancak sizi dış dünyadan koparan cep telefonuzdan uzak durmalı ve çevrenize karşı algılarınızı açık tutmalısınız. Zaten yasalara aykırı.

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi