ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

BİR OTO KURTARICIDAN YAKIT TASARRUFU İÇİN KURTARAN EXPRESS ÖNERİLER

BİR OTO KURTARICIDAN YAKIT TASARRUFU İÇİN KURTARAN EXPRESS ÖNERİLER


YAKIT TASARRUFU İÇİN KURTARAN EXPRESS ÖNERİLER
İster bireysel kullanıcı olun, ister ticari araç sürücüsü, bugünlerde herkes yakıt tüketimini azaltmak için çaba gösteriyor. Nedeni malum; yakıt PAHALI !!!
Peki, yakıt tüketimini azaltmanın tek yolu bir yere gitmemek mi? Hayır, yakıtımızı verimli kullanmak için dikkat etmemiz gereken bir çok husus var, şöyle ki;


* Lastiklerinizin hava basıncını ayda en az bir kez kontrol edin. Düşük hava basıncı, yakıt tüketimini %5 kadar arttırıyor.

* SUV sahipleri şehir içinde arazi tipi lastikler yerine asfalt tipi lastikleri tercih etmelidirler. Yazın kış lastiği takmak da tüketimi arttıracaktır.    

*Korozyona uğramış akü kabloları alternatörü daha fazla zorlayarak yakıt tüketimini arttırıyor. Her bakımda kontrol ettirin.

*Hava filtresini, en az kullanma kılavuzunda belirtilen sıklıkta değiştirin. Tozlu ortamlarda araç kullanıyorsanız, sıklığı arttırın.

* Yakıt doldururken depoyu ağzına kadar doldurmaya çalışan pompacılara dikkat edin, taşırmasın, parasını ödüyorsunuz.

* Aracınızın ihtiyacı olan doğru oktan oranını, aracınızın kullanım kılavuzundan öğrenin. İdeal oktan oranınızdan fazla oktan oranlı yakıt satmak isteyen pompacılara itiraz edin, çünkü daha pahalı ve gereksiz.

* Aracınızı ilk çalıştırdığınızda 20 saniye yağ basıncının dengelenmesini bekledikten sonra, hemen hareket edin. Motor en iyi yükteyken ısınır.

* Aracınızı uzun süre rölantide çalıştırmayın. Yeni nesil stop-start teknolojili araçlar bunu yapıyor ve %5'e varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

*Yüksek devirlerde araç kullanımı yakıt tüketimini arttırır. 60 km/h ile giderken 3.vites ile 5.vites arasında %25 yakıt farkı olur. Aracınızda bir yol bilgisayarı varsa bunu kendiniz de görebilirsiniz. Görece yüksek hızlarda yüksek vitesle araç kullanmak ciddi bir tasarruf sağlar.

* Dengeli ve ortalama bir sürüş uygulayın. Ani hızlanma ve frenleme, enerji kaybından başka bir şey değil. Sürücü teknikleri, yakıt tüketimini %30'a kadar etkiliyor.

* Takip mesafesini doğru ayarlayın. Yakın araç takibi, sürekli hızlanma ve frenleme gerektirir. Bu durum tüketimi arttıracaktır.

*Uygun trafikte ve otobanda cruise-control seçeneğini kullanın, ancak dikkatli olun, cruise-control açık otobanda tasarruf, trafikte fazla tüketim demek.

* Bozuk yollarda sürüş yakıt tüketimini arttırır. Sürekli vites değişimi, değişken hızlar buna sebep olur.

* Yolculuk planlamanızı doğru yapın. Trafikte kalmamaya özen göstererek yapılacak bir günlük plan, zaman ve yakıt tasarrufu demek.

 

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi