ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

BİR OTO KURTARICIDAN ÇAMURDA VE KUMDA ARAÇ KULLANIMI İÇİN   *KURTARAN EXPRESS* ÖNERİLER

BİR OTO KURTARICIDAN ÇAMURDA VE KUMDA ARAÇ KULLANIMI İÇİN *KURTARAN EXPRESS* ÖNERİLER


LASTİKLERİN HAVASINI İNDİRİN
Aracınızı çamur ya da kumda kullanacaksanız, lastiklerin havasını "BİR MİKTAR" indirerek, yüzeye temas ettiği alanı, yani çekişi arttırabilirsiniz. Ancak “FAZLA” indirirseniz araç ağırlığının zemine uygulayacağı basıncın azalacağını unutmayın.  Lastiklerinizi normal zemine ulaşınca tekrar şişirmeyi unutmayın. 


YOLU İNCELEYİN
Önünüzdeki yol şartlarından emin değilseniz, aracınızdan inerek yolu çıplak gözle incelemek, size olumsuz durumlarla ilgili planlama yapma ve rotanızı sakince belirleme imkanı verir. 


DÜZ BİR ROTADA GİDİN
Yolu inceledikten sonra, planladığınız gibi ve düz bir hatta gidin. Sağa, sola yapılan hareketler çekişi düşürecektir. Kaygan zeminde direksiyonun yönünü kolayca kaybedebilirsiniz. Lastiklerinizin gitmek istediğiniz yöne baktığından emin olun. 


ARACI DENGELİ SÜRÜN
Normal hızınızı biraz düşürseniz bile, aracınızı momentumunu kaybetmeyecek şekilde, sabit bir ivmede sürün. Yüksek vitesler, size hızınızı sabit tutma imkanı verecektir. 


 ANİ FREN YAPMAYIN
Kumda ani fren yapmak, aracınızı sadece daha derine batıracaktır. Durmanız ya da yavaşlamanız gerekiyorsa, frene “YAVAŞÇA” basın. 


DERİN İZLERE DİKKAT EDİN
Derin tekerlek izlerinden geçerken, lastiğinizin kuru bir yere geldiğinde hızlı bir yön değiştirme yapacağını bilin. Bu durum aracın yürüyen aksamına zarar verebilir. 


 ARACINIZI TEMİZLEYİN
Çamurlu ya da kumlu yoldan çıkınca aracınızı temizleyin, aksi takdirde yürüyen aksamınızda ciddi hasarlar oluşabilir. Ayrıca çamur, nemi tutacağından dolayı,  kaportanızda paslanma ve korozyona yol açabilir. Aracınızın yağlama akışkanlarını da kontrol etmekte fayda var.

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi