ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

YOLDA BİR OTO KURTARICI - ÇEKİCİ GÖRDÜĞÜNÜZDE ALMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER

YOLDA BİR OTO KURTARICI - ÇEKİCİ GÖRDÜĞÜNÜZDE ALMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER

YOLDA BİR OTO KURTARICI GÖRDÜĞÜNÜZDE ALMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER

Oto kurtarıcılar; Yolların görünmeyen kahramanları, trafikte ya da  ıssız bir yerde sıkışıp kaldığınız o çaresiz durumdan sizleri kurtaracak kişiler.
Ancak insanlar, kendileri dışında birini kurtaran bir oto kurtarıcıya pek anlayış göstermiyorlar. Kimse yavaş hareket eden bir konvoya takılmak ya da başka bir aracın kurtarılması için gerekli olan zamanı beklemek istemiyor. Bu duyguları insani bir refleks olarak görsek dahi, yol kenarında bir araç kurtarmaya çalışan bir oto kurtarıcı gördüğümüzde almamız gereken önlemler var. Her şeyden önce bu önlemler, bizlerin güvenliği için önemli, şöyle ki;

* YAVAŞLAYIN: Aslında herkesin bildiği, ancak tekrarlamaya değer bir güvenlik önlemi. Yolun herhangi bir yerinde, hangi çeşit bir bir oto kurtarıcı ya da yol yardım aracı görürseniz görün, mutlaka yavaşlayın. Yol yardım ya da oto kurtarıcı görevlisi, aracın çevresinde, aracı kontrol ediyor olabilir, ya da aracın yolcuları çevrede olabilir. "Yolda kalmış bir araca ve/veya çevresindeki insanlara çarpma" trafik kazaları içerisinde önemli bir yer tutuyor.

* ŞERİT DEĞİŞTİRİN: Yolda ileride bir oto kurtarıcı ya da yol yardım operasyonu gördüğünüz anda şerit değiştirin. Yavaş gidiyorsanız zaten kolayca yapabileceğiniz bu geçiş işlemini, trafik müsaade etmiyorsa bile elinizden geldiğince oto kurtarma aracına geniş bir alan bırakarak yapmaya çalışın.

* ODAKLANIN: Araç sürerken, sürekli olarak yola ve çevresinde olan bitene odaklanın. Bu genel güvenlik önlemi, yol kenarında ya da ortasında vs bulunan bir oto kurtarıcıyı ve arızalı/kazalı aracı kolayca fark etmenizi sağlayacak ve gerekli tedbiri almak için ihtiyacınız olan süreyi size kazandıracaktır.

Oto kurtarıcıların da size yardım etmeye ve işini yapmaya çalışan insanlar olduğunu, ayrıca o arızalı araç içinde sizin ya da sevdiklerinizin olabileceğini UNUTMAYIN ..

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi