ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

BİR OTO KURTARICIDAN UZUN HAFTA SONU YOLCULUKLARI İÇİN KURTARAN EXPRESS ÖNERİLER

BİR OTO KURTARICIDAN UZUN HAFTA SONU YOLCULUKLARI İÇİN KURTARAN EXPRESS ÖNERİLER


UZUN HAFTA SONU YOLCULUKLARI İÇİN *KURTARAN EXPRESS* ÖNERİLER
Bahar ayları geldikten sonra, şehirden kaçmak ve temiz hava ve denizle buluşmak için, hafta sonu yolculukları iyi bir fırsat oluyor. Eğer bu yolculuğa kendi aracınızla çıkacaksanız, bu yolculuğun kabusa dönüşmemesi için dikkat etmeniz gereken noktalar şöyle;

* Elbette yola çıkmadan önce aracınızı bir gözden geçirmeniz gerekiyor.  Silecek suyu, lastiklerin havası ve stepne lastik kontrol edilmeli, araçta tespit edilen bir arıza varsa arıza giderilmeli, bagajda mutlaka acil durum çantası bulundurulmalıdır.

* Aracınız ile ilgili tüm dökümanları ( ruhsat,sigorta poliçesi, kullanma kılavuzu ) yanınıza aldığınızdan emin olun. Yol yardım ve sigorta acentesi telefon numaralarını telefonunuza kaydedin.

* Hava durumunu kontrol edin. Yağış ya da daha kötü hava şartları öngörülüyorsa yolculuk planlamanızı güncelleyin. Hızınızı düşürün. Bir saat erken gitmek için risk almaya değmez, erken çıkın.

* Yola iyice dinlenmiş olarak çıkın. Yorgunluğun olumsuz sonuçları, yolun sonuna doğru kendini gösterir.

* Herkesin emniyet kemeri taktığından emin olun.

* Güvenli ancak az kullanılan tali yollar sizlere manzaralı bir yolculuk sunabilir. Bu yollar otobana göre daha yavaş olabilir. Karar sizin.

* Trafik sıkışıklıklarında sabırlı olun. Bir kaç araç önünüze geçse de bir şey olmaz, ancak sinirli araç kullanımının sonuçları vahim olabilir. Yol verin gitsin.

* Telefonunuzu " Lütfen rahatsız etmeyin " moduna alın. Müzik ile diğer yolcuların ilgilenmesini isteyin.

* Açlık, tuvalet vs gibi durumlarda hemen mola verin. Bunlar olmasa da mola verin. Mola yerinde yüzünüzü yıkayın, vücudunuzu, özellikle bacaklarınızı esnetin.

* Yola kesinlikle alkollu çıkmayın, yolda da alkol almayın.

* Maalesef her hafta sonunun da bir sonu var. Dönüş yolculuğu planını da aynı hassasiyet ile yapın.

      Mutlu hafta sonları....     

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi