ACİL KURTARICI ÇAĞIRIN!

BİR OTO KURTARICIDAN ÇEKME / MOTOR KARAVANCILAR İÇİN KURTARAN EXPRESS ÖNERİLER

BİR OTO KURTARICIDAN ÇEKME / MOTOR KARAVANCILAR İÇİN KURTARAN EXPRESS ÖNERİLER


ÇEKME / MOTOR KARAVANCILAR İÇİN *KURTARAN EXPRESS* ÖNERİLER

Herkes, bir gün ailesiyle ya da dostlarıyla, ülkesini ya da dünyayı bir karavan ile gezmeyi, bu macerayı doyasıya yaşamayı hayal eder. Bazıları ise bunu hayata geçirir. Bu cesareti gösterenlerin elbette dikkat etmesi gereken bir çok konu var. İşte yeni başlayanlar için bunlardan bazıları.

 Öncelikle çekici araç / karavan ikilisini oluştururken analiz edilmesi gereken bir çok teknik konu var;

* İhtiyacınızın tespiti, kaç kişilik / metre bir karavana ihtiyacınız var

* Çekici aracın cinsi, motor gücü, şanzıman tipi, süspansiyonu, çekme kapasitesi

* Karavanın ağırlığı, büyüklüğü, aerodinamik yapısı, iç tasarım, esnek tasarım

* Çeki demiri

* Frenleme sistemi

* Ağırlık dağılımı

* Salınım kontrolleri ( sağ-sol eksenindeki hareketler )

* Kullanma teknikleri

* Lastik bakımları vb.

Bu teknik konular tek tek profesyonellerle ele alınmalı, bu konularda masraftan kaçılmamalıdır.



* Yola çıkmadan önce kontrol listenizi gözden geçirmelisiniz. Bu listede günlük ihtiyaçlarınız dışında karavanınızla ilgili yangın tüpü, ilk yardım seti, tekerlek takozları, salınım kontrol sistemi, karavan krikosu, ekstra soğutucu, yağ, yedek fan kayışı vb ürünleri kontrol etmelisiniz. 

* Karavan hareket etmeden önce çekme aparatlarının doğru takıldığından, çekmece, dolap kapakları gibi hareketli malzemelerin sabitlendiğinden, kapı ve pencerelerin kilitlendiğinden, giriş basamaklarının kaldırıldığından, takozların alındığından, araç ışıklandırma sistemlerinin çalıştığından, lastik basınçlarının uygun olduğundan emin olun. Bunları yazılı bir listeden kontrol edin.

* Yola çıkmadan önce park etme alıştırmaları yapın. Ortağınızla iletişimi geliştirin, telsiz, el işaretleri, aynaları kullanın.

* Yola erken çıkın. acemiliğinizi yoğun bir trafikte atmanıza gerek yok.

* Gündelik aracınıza göre daha yavaş hareket eden bir araç kullandığınızı unutmayın. Hem güvenliğiniz hem de yakıt tüketimi için, sürüşünüzü katar ağırlığını göz önünde bulundurarak gerçekleştirin.

* Aracınızı düşük hızda kullanırken, arkada oluşan konvoylara karşı anlayışlı olun. Yola aniden çıkacak vahşi hayvanlara dikkat edin. Ayrıca büyük araçların rüzgar perdelemesine karşı hazırlıklı olun.

* Ailenizle ya da dostlarınızla ilişkileriniz ne kadar güçlü olursa olsun, küçük bir kapalı alanda, uzun bir süre birlikte zaman geçirmek sizi ve diğer yolcuları zorlayabilir. Birbirinize alanlar yaratın, hoşgörülü olun.

* Konaklayacağınız yere gün ışığında ulaşmaya çalışın.

* Her kurulumun bir rutini var. Aracı sabitlemek, boşa almak, basamaklar, gaz, su, elektrik sistemlerini devreye almak, ısıtma, musluklar, fırın, buzdolabı kontrolleri..

* Karavancılarla ahbap olun, onlardan görüş alın, en ucuz, en kolay, en güzel neresi, en hızlı rota nerden..  gülümseyin ve sorun..

* Kurarken gerçekleştirdiğiniz rutini toplarken de işletin.

* Yola mutlaka plan yaparak çıkın, ilk seyahatlerde karavan kampingler sizin için en uygun konaklama noktaları olacaktır. Tehlikeli bölgelerde konaklamayın. gölgeye park edin.

* Varsa bisikletinizi ya da motosikletinizi yanınıza alın.


Yolunuz açık olsun...

Etiketler

© Copyright 2017 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Web Yazılım, Web Sitesi